دکتر ظهیر امامی در گفتگو با کانون خبر ایران: برای توسعه صنعت نفت و گاز در فارس استراتژی مشخصی وجود ندارد
دکتر علیرضا ظهیر امامی مدیرعامل شرکت فراپاکس با تاکید بر اینکه برای توسعه صنعت نفت و گاز در استان فارس برنامه و استراتژی مشخصی وجود ندارد گفت در این استان هر کدام از سازمانها رویه و شیوههای مخصوص به خودشان را دارند و حتی گاهی اوقات همدیگر را در زمینه توسعه استان خنثی می کنند.
دکتر علیرضا ظهیر امامی مدیرعامل شرکت فراپاکس که از استان فارس در بیستمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی تهران شرکت کرده در یک گفتگوی اختصاصی با خبرنگار کانون خبر ایران در ابتدا به سابقه حضور این شرکت در نمایشگاه تهران اشاره کرد و گفت: از سال ۱۳۸۵ شرکت فراپاکس در نمایشگاه بین المللی نفت و گاز تهران شرکت میکند و این برای اولین بار نیست که در این نمایشگاه شرکت میکنیم.
دکتر امامی در مورد جایگاه استان فارس در صنعت نفت و گاز کشور گفت: با توجه به نفت خیز بودن و ذخایر گاز استان فارس، سابقه خوب استان در زمینه صنعت پتروشیمی و نیروهای متخصصی که در این زمینه داریم و سابقه و صبغه فرهنگی و علمی که خطه فارس دارد علی رغم همه مشکلاتی که برای فعالیت بخش خصوصی وجود دارد شرکتهای بزرگ و قدری در استان فارس شکل گرفته و فعالیت میکنند.
او افزود: ما امیدوار هستیم با حمایتهای دولت و قدردانی از جایگاه این شرکتها شاهد رشد و توسعه این شرکتها در استان فارس باشیم.
وی در خصوص دلایل ضعف صنعت در استان فارس نیز گفت: اگر بخواهیم به صورت شفاف صحبت کنم باید بگویم که هماهنگی بین دوایر دولتی در استان فارس وجود ندارد. به خاطر اینکه یک برنامه مدون و استراتژیک برای توسعه صنعتی استان نداریم این هماهنگی لازم وجود ندارد.
ظهیر امامی اضافه کرد: هر کدام از سازمانها رویه و شیوههای مخصوص به خودشان را دارند و حتی گاهی اوقات همدیگر را در زمینه توسعه استان خنثی میکنند. متاسفانه در استان فارس یک سری تنگ نظری هایی وجود دارد و نسبت به سایر استانها بوروکراسی پیچیده تری وجود دارد.
او گفت: متاسفانه در استان فارس زیرساختهای اقتصادی مناسب نیست و یا اصلاً وجود ندارد. به عنوان مثال ما در زمینه راه و بزرگراه دارای فقر شدید هستیم. با اینکه گفته میشود فارس قطب الکترونیک کشور است اما مشاهده میکنید که چه بر سر شرکتهای الکترونیکی استان آمده است.
مدیرعامل شرکت فراپاکس اظهار داشت: خصوصی سازیهایی که در استان فارس شده به هیچ وجه خصوصی سازی مناسبی نبوده و از رانت استفاده شده است. به اعتقاد من از پتانسیلهای استان فارس به خوبی استفاده نشده است. این مدیر بخش خصوصی در ادامه اظهار داشت: با پیوستن استان فارس به خلیج فارس و با تغییر برخی از رویکردهای موجود در استان، امیدوار هستیم آن شرکتهای نفتی و گازی که با وجود این مشکلات در استان شکل گرفته بتوانند زمینه بهتری برای ادامه حیات پیدا کنند و رشد کنند.
او گفت: باید تاکید کنم که در زمینه صنعت نفت، گاز و پتروشیمی ما یک قطب هستیم و پتانسیلهای بسیار خوبی در استان فارس وجود دارد. با توجه به نزدیکی به خلیج فارس، مناطق ویژه عسلویه و منطقه ویژه پارس جنوبی خیلی بیشتر از اینها باید فعال باشیم. مسئولان استان باید قدر این پتانسیلها و ظرفیتها را بدانند و آن را شناسایی کرده و برای استفاده بهتر برنامهریزی کنند.
امامی که دارای دکترای رشته مدیریت استراتژیک از دانشگاه ایروان است با تاکید بر اینکه برای پیگیری امور در استان فارس بسیاری از اوقات ما درگیر بوروکراسی اداری میشویم و انرژی ما تحلیل میرود گفت: این موضوعات آنقدر انرژی ما را میگیرد که حتی بیشتر اوقات فرصت تبلیغات هم پیدا نمیکنیم. به خاطر این مشکلات ما فرصت لازم برای معرفی خودمان را نداریم.
وی تصریح کرد: صنعت نفت و گاز در استان فارس به اندازه کافی رشد کرده اما خیلی بیشتر از اینها میتوانیم رشد کنیم و به کشور خدمت کنیم. اگر مسئولان استان فارس وقت بگذارند و این پتانسیلی که در استان بالفعل شده را مشاهده کنند خیلی به رشد صنعت در استان کمک میشود. اگر نهادهای دولتی مرتبط با صنعت نفت و گاز استان فارس ما را به عنوان شریک تجاری خودشان قبول داشته باشند و به ما فرصت لازم را برای فعالیت بدهند مسلماً سود آن در مرحله اول به کارفرمایان که همان نهادهای دولتی هستند خواهد رسید.
امامی در خصوص میزان همکاری مسئولان نفت و گاز استان با شرکتهای فعال در عرصه نفت و گاز گفت: متاسفانه بوروکراسی شدیدی که وجود دارد حمایتها را کمرنگ کرده است. ما مطالبات بسیار زیادی از سازمانهای دولتی داریم که اگر این مطالبات به دست ما برسد خیلی میتواند در توسعه صنعت نفت و گاز توسط بخش خصوصی موثر باشد.
او اظهار داشت: بانکها نیز در استان فارس استراتژی بلندمدت و میان مدت ندارند و فقط بحثهای کوتاهمدت را پیگیری میکنند و فقط به دنبال سودهای کوتاه مدت هستند. ما از بانکها نیز ضربه های سنگینی دریافت میکنیم. از یک طرف پول ما دست دولت باقی مانده و از طرفی از موسسات مالی و اعتباری نمیتوانیم کمکی دریافت کنیم و همه این موضوعات دست به دست هم داده و رشد ما را کند کرده است.
مدیرعامل شرکت فراپاکس در پاسخ به این سئوال خبرنگار کانون خبر ایران که تحریمهای موجود چه اثری بر صنعت نفت و گاز در کشور گذاشته گفت: تحریمهای کشورهای غربی خیلی به ما کمک کرد. شرکتهایی که از کشورهای خارجی خرید میکردند الان باید نیازهای خودشان را از همین شرکتهای داخلی تامین کنند. با توجه به اینکه هر کدام از پروژههای شرکت فراپاکس یک پروژه ویژه و منحصر به فرد است و بر اساس نیاز مشتری کار تولید را انجام میدهیم توانستهایم نیاز صنایعی که به سمت ما آمدهاند را برطرف کنیم.
لینک خبر : دکتر ظهیر امامی در گفتگو با کانون خبر ایران: برای توسعه ...